Mi köze van a folyónak a VÍZiódhoz?

április 12, 2024

A folyó vize megállíthatatlan, állandó. Mondhatni folyamatosan flowban van. Hullámzik, örvénylik, megakad, felgyorsul. Kisüt a nap felette, beborul az ég, fúj a szél, csendes minden. De őt ezek nem zavarják meg.

Az jut eszembe róla, hogy a víz olyan, mint a VÍZiónk.

Ha nem tudjuk, hogy mi a hajtóerőnk, miért dolgozunk, mit akarunk a világban létrehozni, akkor egy idő után elvész a motiváció és elfogy az erő. A vízió adja az életben a kifogyhatatlan forrást, ami mindig éltet minket. Nem csak a vállalkozásban. Az életben is.

Van egy szuperjó írás gyakorlat, amivel a víziónkat könnyen megfogalmazhatjuk – azt látom sokszor ez a legnehezebb feladat. Ha van kedved, akkor próbáld ki és ha úgy érzed, oszd meg velem privát üzenetben a tapasztalataidat.

Kezdjük az “anti-vízióiddal”. Mi az, amit szerinted nagyon meg kellene változtatni a világban? Mi az, ami ellen vagy? Mi az, ami úgy érzed tarthatatlan és nem maradhat így?

Ha ez megvan, gondolkodj el azon, hogy mindezeknek mi az ellenkezője? És írd is le. Ez lesz a te víziód alapja, gyökere.

Garantáltan könnyű lesz! Ha elakadsz, szólj és segítek.

Honnan tudod, hogy rátaláltál a saját belső hajtóerődre, a vízióra, amit követsz, ami hajt téged? Onnan, hogy belül egy égető érzést, izgalmat, flow-t érzel. Egyszerűen, tudod, hogy eltaláltad és mélyen belőled fakad.

Csak figyeld meg a folyót!

Megállíthatatlanul árad a vize. Néha akadályok, gátak jönnek. Lelassul, felgyorsul. Kiderül, beborul felette az ég. De ő csak folyik tovább. Megállíthatatlanul. Túlmutat mindenen.

Ilyen a vízió is. Megy előre. Megállíthatatlanul. És ha te már nem leszel, ő akkor is tovább halad a maga útján. Már régen nem rólad szól majd, de táplál másokat és végtelen a célja. Pont úgy, mint a folyó vize.

Pont ezen a kövön ülve jöttek a fenti gondolatok. Érdemes kimenni a természetbe és kapcsolódni. Ilyenkor mindig még jobban összeállnak a gondolatok.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ez is neked való!

Az írás-para

Közgazdasági szakközépiskolába jártam.  Két évig gépírást is tanultunk. Erika írógépeken. Kattogtatott

Kreativitásom története

Próbálok visszaemlékezni, hogy ez vajon mikor is kezdődhetett nálam. Azt